Ponedeljak – Petak 09:00 – 19:30h
Subota 10:00 – 15:00h
Balkanska 28, Beograd
 office@travellino.rs
  +381 11 26 45 624
  +381 11 36 29 171

SARDINIJACOSTA SMERALDA - PORTO ĆERVO - ALGERO - KALJARI - KORZIKA - CINQUE TERRE7 noćenja / autobusom


Sardinija se nalazi na zapadnoj obali italijanske čizme. Drugo je po veličini ostrvo na Mediteranu, posle Sicilije. Od kopnenog dela italije (luka Livorno) udaljena je 300 km – 9 sati vožnje brodom. Sardiniju zovu Mediteranski raj i jedna je od najpopularnijih letnjih destinacija u Italiji. Mnogi kažu da se upravo na Sardiniji kriju najlepše kristalno bele plaže sa tirkizno plavim morem pa je nazivaju Evropski Karibi. Tokom letovanja na Sardiniji turisti uživaju i u netaknutoj prirodi, živopisnim predelima i zanimljivim gradovima. Najveći i glavni grad Sardinije je Kaljari, sa prelepoim starim gradom, španskim zamkom i ulicama prepunim prodavnica i kafića. Najpoznatija i najlepša obala Sardinije je Kosta Smeralda (smaragdna obala) i golfo Aranci sa čuvenim gradićem Porto Cevo – luksuznim jet set letovalištem sa specijalno uredjenim plažama, ušuškanom marinom za privatne jahte, dizajnerskim buticima i odličnim restoranima a sve to u savršenom ambijentu netaknute prirode! Letovanje na Sardiniji. Tokom letovanja na  Sardiniji obavezno napravite izlet u Francusku na ostrvo Korzika koje se nalazi na samo 50 minuta vožnje feribotom od smaragdne obale. Sardinija je definitivno fascinantna destinacija za prave ljubitelje putovanja – ne oklevajte, krenite u avanturu!


PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN        BEOGRAD 

Polazak autobusom iz Beograda sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice. Sastanak putnika oko 14:00h. Polazak oko 14:30h. Tačno vreme biće poznato 2 dana pre putovanja. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN        LIVORNO - SARDINIJA / OLBIA - GOLFO ARANCI 

Dolazak u luku Livorno u ranim jutarnjim časovima. Ukrcavanje na brod za Sardiniju / Olbia u 08h. Dnevna vožnja brodom. Dolazak na Sardiniju u luku Olbia - Golfo Aranči u 18:30h. Iskrcavanje sa broda i nastavak putovanja autobusom do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN        SARDINIJA / GOLFO ARANCI
Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.
4. DAN        SARDINIJA - KASTELSARDO I KORZIKA / BONIFACIO  

Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u KASTELSARDO i Francusko  ostrvo KORZIKA. Vožnja živopisnim predelima Sardinije do mesta Castelsardo, poznato po tradiciji izrade pletenih korpi. Slobodno vreme za uživanje na dugoj beloj plažiilišetnja šarmantnim gradićem ispod velike tvrdjave. U poslepodnevnim časovima vožnja rajskom obalom do luke Santa Tereza Galura . Jednočasovna vožnja feribotom i prelazak preko moreuza Bonifačio sa panoramom Garibaldijevog ostrva. Dolazak na KORZIKU u BONIFAČIO grad smešten na steni okruženoj sa tri strane morem. Bonifačio je verovatno najzanimljiviji grad Korzike koji je dugo bio luka nadaleko čuvenih Korzikanskih pirata. Razgledanje starog gradskog jezgra i slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu . U večernjim časovima povratak sa Korzike  feribotom na Sardiniju i vožnja autobusom do hotela. Noćenje.

5. DAN        SARDINIJA - PORTO CERVO

Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet do ekskluzivnog turističkog mesta PORTO ĆERVO, koje predstavlja najpoznatiji turistički centar regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Porto Ćervu  i slobodno vreme za kupanje. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

6. DAN        SARDINIJA - KALJARI

Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u KALJARI glavni grad Sardinije. Vožnja autobusom središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku obilazak grada uz razgledanje: Municipio - gradska kuća, trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastelo - srednjovekovno utvrđenje na uzvišenju, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, kupanje, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

7. DAN        SARDINIJA
Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.
8. DAN        SARDINIJA – ALGERO

Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u ALGERO. Vožnja autobusom do zapadne obale Sardinije. Dolazak u Algero, poznat pod nadimkom mala Barselona. Zanimljiv primorski grad i poznati turistički centar, smešten na obali sredozemnog mora u malom zalivu sa dugom belom peščanom plažom. Razgledanje grada koji su zidali španci: katedrala Santa Maria - tvrdjava Madalena i zidine porodice Doria. Slobodno poslepodne za uživanje i opuštanje,šetnju starim gradom,  glavnom ulicom Karlo Alberto sa prodavnicama nakita od skupocenih korala... Predlog: fakultativni odlazak na izlet brodom na Capo Caccia s ulazom u Neptunove pećine geološko čudo i jedna od najinteresantnijih pećina na Mediteranu. Kompleks pećina skriva slano jezero i nekoliko „dvorana“ s neverovatno plavim morem. Kompleks se proteže na više kilometara od kojih je manji deo otvoren turistima. Stanovnici Sardinije tvrde da ako posetite Sardiniju, a ne vidite Neptunove pećine, na ostrvu zapravo niste ni bili! Povratak u hotel u večernjim časovima. Noćenje

9. DAN        SARDINIJA - LIVORNO

Napuštanje hotela u 10h. Slobodno vreme do 16h. Vožnja autobusom do OLBIJE. Obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, posetu  Arheološkom muzeju... Oko 20h ukrcavanje na feribot. Smeštaj u kabine (ukoliko ste odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Tirenskim morem do Livorna. 

10. DAN        LIVORNO -  CINQUE TERRE

Dolazak u Livorno u 06:30h. Nastavak putovanja autobusom ka Rivijeri cveća. Dolazak u Levanto gde se ulazi u voz koji povezuje svih pet sela u sastavu Ćinkve Tere. Nacionalni park CINQUE TERRE nalazi se na sredozemnom moru i predstavlja 5 najlepših tradicionalnih mesta Italije pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak vozom do najvećeg  naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž  potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Nastavak putovanja vozom do  Manarole, sa tradicionalnim šarenim kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Vožnja vozom do sledećeg  sela Monterosa al Mare, koje leži u sredini  malog zaliva, sa kućama u obliku kula  (case – tori). Slobodno vreme, mogućnost odlaska do plaže. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

11. DAN        BEOGRAD
Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. Kraj programa.

PAKET ARANŽMAN 11 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + BROD + SMEŠTAJ NA BAZI 7 NOĆENJA U RESORT / APPRT HOTELU NA SARDINIJI


CENA ARANŽMANA PO OSOBI

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

REDOVNA CENA

07.09 - 17.09.2018.

339 €

379 €

SPECIJALNA PONUDA VAŽI DO POPUNE KAPACITETA


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema prijavi
•prevoz feribotom na relaciji Livorno – Olbia –Livorno
•Smeštaj na Sardiniji na bazi 7 noćenja u resortu / hotelu apartmanskog tipa – residence Baia di Bahas 
•obilaske prema programu  
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 950 din, od 18 do 70 god – 1360 din, od 71 do 83 god – 2850 din)
•individualne troškove – nepomenute usluge
•obaveznu brodsku taksu 30 evra po osobi za vožnju u oba pravca
•obavezna turistička boravišna taksa 1,5 evro po osobi / po noći
•staničnu uslugu 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji
•fakultativne izlete
 
CENA PAKETA IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI: 199 € (za decu do 12 godina 119 €)

DOPLATE:
•Doplata za jednokrevetnu (1/1)  sobu iznosi 50% od cene aranžmana.
•Doplata za dodatno sedište u autobusu 50 evra
•Doplata za smestaj u kabini na feribotu tokom dnevne plovidbe Livorno - Sardinija (kompanija Grimaldi Lines) cena po osobi u unutrasnjoj kabini iznosi: dvokrevetna 50 evra, trokrevetna 45 evra, cetvorokrevetna 45 evra (2 standardna lezaja + 2 lezaja na sprat)
•Doplata za smeštaj u kabini na feribotu tokom noćne plovidbe Sardinija - Livorno  cena po osobi u unutrašnjoj kabini iznosi: dvokrevetna 65 evra , trokrevetna 55 evra, četvorokrevetna 45 evra (kabina je dvokrevetna sa 2 standardna ležaja + 2 ležaja na sprat). 
*** Doplata za kabinu na brodu je na upit i zavisi od raspoloživosti broda.
OBAVEZNA REZERVACIJA I PLAĆANJE U AGENCIJI

POPUSTI: 
Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe.                                       
•deca od 0 – 2 godine besplatno  (imaju sedište u autobusu i nemaju ležaj u hotelu)
•dvoje dece od 2 – 18 godina  popust  50% na cenu paket aranžmana. imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu.

SOPSTVENI PREVOZ: 
•za putnike koji koriste sopstveni prevoz cena se umanjuje za 50 evra po osobi. 
•pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje.
•postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

NAČIN PLAĆANJA:
•dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu,  30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put 
•platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
•na rate čekovima, 40% avans, do 20.10.2018, realizacija 10. ili 20. u mesecu
•avans 30%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama BANCA INTESA – VISA, MASTER CARD I AMERICAN EXPRESS

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

Izlet do Kaljarija sa navedenim obilascima

50 evra

/

25 evra deca

Izlet do Korzike sa uključenim kartama za feribot i obilaskom Bonifačija

80 evra

/

50 evra deca

Izlet do Smaragdne obale sa posetom Porto Ćervu

30 evra

/

15 evra deca

Izlet do grada Algero

45 evra

/

25 evra deca

Cinque Terre sa navedenim obilascima i voznom kartom

25 evra

/

20 evra deca
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

•Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. 

•CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od  6 -12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0 - 5,99 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino - partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.


OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj iz ove ponude ima recepciju, restoran, a svaka soba/apartman je standardna, ima tuš/WC. Smeštaj je na Sardiniji u zoni  Golfo Aranci  u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim.

BAIA de BAHAS - Apartments & Resort – Golfo di Marinela - www.baiadebahas.com/

Resort se nalazi na Sardiniji, na obali Tirenskog mora, u mestu Golfo di Marinella. Apartmanski kompleks je smešten u cvetnom vrtu punom zelenila. Resort ima svoju privatnu peščanu plažu. Smeštajne jedinice se nalaze 50 – 300 m od plaže, u zavisnosti od pozicije u okrivu kompleksa. Sadržaj kompleksa: recepcija, restoran, bar, dečije igralište, WI FI na recepciji i oko nje, mini market, kiosk sa novinama i cigaretama, parking, bar. Studiji i apartmani su klasično uređeni i imaju šareni nameštaj, kao i čajnu kuhinju sa priborom za jelo i frižiderom. Svi imaju sopstveni vrt ili popločano dvorište sa stolicama i stolom. Besplatan WiFi dostupan je na recepciji i susednim zajedničkim prostorijama. Korišćenje klima uređaja se dodatno naplaćuje na licu mesta. 


Veličina apartmana sa jednom spavaćom sobom za 2 - 4 osobe: 42 m² 

Ovaj apartman ima 1 dvokrevetnu spavaću sobu sa bračnim krevetom i kauč na izvlačenje za 2 osobe u dnevnoj sobi. Svi apartmani su jednostavno namešteni i poseduju čajnu kuhinju sa priborom za jelo i frižiderom, privatni balkon, terasu ili popločano dvorište, a pojedini nude i pogled na more. Prvi set posteljine i peškiri su uključeni u cenu, dok se dodatna zamena obavlja uz doplatu na licu mesta. Zamena peškira 10 evra po osobi, zamena posteljine 10 evra po osobi. Idealno za smeštaj dve odrasle osobe i max dvoje dece.


Veličina apartmana sa dve spavaće sobe za 4 - 6 osoba: 55 m²

Ovaj apartman ima 1 spavaću sobu sa bračnim krevetom, 1 spavaću sobu sa krevetima na sprat i kauč na razvlačenje za dve osobe u dnevnoj sobi. Svi apartmani su jednostavno namešteni i poseduju čajnu kuhinju sa priborom za jelo i frižiderom, privatni balkon, terasu ili popločano dvorište, a pojedini nude i pogled na more. Prvi set posteljine i peškiri su uključeni u cenu, dok se dodatna zamena obavlja uz doplatu na licu mesta. Zamena peškira 10 evra po osobi, zamena posteljine 10 evra po osobi. Idealno za smeštaj dve odrasle osobe i max dvoje dece. Idealno za smeštaj 4 odrasle osobe i max dvoje dece


Molimo proveriti u agenciji raspoloživost smeštajnih kapaciteta.

NAPOMENA:

Čišćenje kuhinje nije uključeno. Gosti su u obavezi da nakon korišćenja, očiste kuhinju i vrateje u stanje koje su zatekli. Dodatno čišćenje kuhinje naplaćuje se 30 evra. Obavezan depozit – osiguranje apartmana u slučaju štete, u iznosu od 150 evra po apartmanu koji se predaje recepciji hotela prvog dana, a preuzima na recepciji poslednjeg dana boravka u apartmanu.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: 
•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. 
•Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.sattravel.rs 
•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
•Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
•Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
•U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. 
•Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše vidjenje ukupnog stanja odredjenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com/

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA 

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVELLINO

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA 

ORGANIZATOR PUTOVANJA TA TRAVELLINO, LICENCA OTP 26/2010

Cenovnik br. 3 od 29.05.2018.POSEBNE NAPOMENE: (obavezno pročitati)


•Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. 

•Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

•Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

•Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

•Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

•Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.

•Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).

•Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.

•Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

•Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

•Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...)

•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

•Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl. uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

•Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

•Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

•Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

•Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

•Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

•Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

•Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

•Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

Ukoliko kopirate deo teksta ili tekst u celosti, obavezno morate navesti izvor - sajt agencije TRAVELLINO