Ponedeljak – Petak 09:00 – 19:30h
Subota 10:00 – 15:00h
Balkanska 28, Beograd
 office@travellino.rs
  +381 11 26 45 624
  +381 11 36 29 171

SICILIJARIM - Kalabrija TROPEA - NAPULJ - POMPEJA - SORENTO - KAPRI8 noćenja / autobusom


Sicilija je Italijansko ostrvo najveće na Mediteranu. Od kopnenog dela Italije odvojeno je Mesinskim moreuzom, širokim četiri kilometra. Sicilija je tradicionalna, živopisna i nestvarna… Ostrvo okružuju tri mora; Tirensko, Sredozemno i Jonsko. Na obali Jonskog mora nalaze se najpoznatija letovališta Taormina, Djardini Naksos, Letojani, i popularni gradovi Katanija, Sirakuza i Mesina. Glavni i najveći grad Sicilije - Palermo nalazi se na obali Tirenskog mora. Sicilijanske specifičnosti su mala tradicionalna sela u kojima vreme kao da je stalo, ukusna hrana, kvalitetno vino iz podnožja Etne, čisto more i ljubazni domaćini! Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera.

Za ljubitelje avanture i sve one koji vole aktivan odmor, ovo je idealna destinacija. Upoznajte istoriju, kulturu, običaje Italije i Sicilije. Zanimljivi gradovi, savršena priroda, čista mora i prirodni fenomeni, neobična arhitektura, veseli južnjački temperament, sicilijanska kuhinja, najbolji sladoled… 


PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN        BEOGRAD 

Polazak autobusom iz Beograda sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice. Sastanak putnika oko 16:00h. Polazak oko 16:30h Tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje - organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje obavezno kontaktirajte agenciju. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN        RIM   

Dolazak u RIM. Panoramsko razgledanje grada: antički i hrišćanski Rim, Vatikanski grad, Hadrijanova palata, lungotevere, isola Tiberina… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativno pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepenice… Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN        RIM - VATIKAN - TRASTEVERE

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne posete VATIKANU, jedne od najmanjih i najmoćnijih država sveta. Obilazak Vatikanskih muzeja, uz stručno vođenje lokalnog vodiča: zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karata iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara..Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – TRASTEVERE. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. U kasnim večernjim časovima (oko 22h) polazak iz Rima na Siciliju.

4. DAN        KALABRIJA - TROPEA - SICILIJA

Dolazak u južnu Italijansku regiju Kalabrija u jutarnjim satima. Obilazak mesta TROPEA, poznato letovalište sa fantastičnim starim gradom i živopisnim kućama. Tropea se nalazi na obali Tirenskog mora i odlikuju je duge peščane plaže, bujna vegetacija i tradicionalni duh. Slobodno vreme u Tropei do podnevnih sati. Nastavak putovanja autobusom do luke Vila San Giovani. Ukrcavanje na trajekt. Prelazak na Siciliju trajektom preko Mesinskog moreuza (vožnja 40 min). Iskrcavanje sa trajekta u Mesini i nastavak putovanja jonskom obalom do letovališta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN        SICILIJA - TAORMINA

Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultaivni izlet TAORMINA. Polazak autobusom u Taorminu, vožnja obalom jonskog mora do Isola Bella, najlepšeg zaliva u podnožju Taormine, zatim vožnja žičarom do starog grada (300 m nadmorska visina). Po dolasku razgledanje grada: Porta Messina, šetnja glavnom ulicom Corso Umberto, glavni gradski trg 9. April odakle se pruža  fenomenalan pogled na more, zaliv Djardini Naksos i vulkan Etnu. Slobodno vreme za uživanje u lokalnim specijalitetima i šetnju. Poludnevni izlet u trajanju od 16h do 22h . Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje

6. DAN        SICILIJA - VULKAN ETNA - KATANIJA

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet VULKAN ETNA I KATANIJA. Etna je simbol Sicilije, najvisi (3.340m), najaktivniji i najposećeniji vulkan Evrope, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Od juna 2013. godine nalazi se na listi svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Do turističke atrakcije - krateri Silvestri (nadmorska visina 1900m) stiže se autobusom nakon vožnje kroz  živopisne predele Sicilije: vinograde, maslinjake, naseljena mesta i nacionalni park Etne.  Po dolasku do kratera Silvestri kratka pauza za osvezenje i degustaciju tipičnih lokalnih proizvoda: med, vino, rakija sa Etne, zatim  slobodno vreme za individualnu šetnju oko  ugašenih kratera Silvestri ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 3000 m (žičarom i džipovima) do kratera koji je bio aktivan 2001. god. Odlazak do 3000 metara odvija se u organizaciji nacionalnog parka Etna i u pratnji alpinista a plaća se 63 evra na licu mesta. Nastavak putovanja i obilazak KATANIJE, drugog po veličini grada na Siciliji i najvećeg ekonomskog centra ostrva. Panoramsko razgledanje grada: Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino,  trg Duomo, trg Evrope, trg Djovani Verga, ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere... Slobodno vreme  u centru Katanije. Celodnevni  izlet u trajanju od 9h do 19 h. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN        SICILIJA - PALERMO - SICILIA OUTLET VILLAGE

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet u PALERMO. Palermo je glavni i najveći grad Sicilije, smešten na obali Tirenskog mora u najlepšem zalivu zlatna školjka. Nekada moćna prestonica sicilijanskog kraljevstva, grad bogat spomenicima specifične Arapsko - Normanske arhitekture pod zastitom UNESCO-a. Do Palerma se stiže autoputem  preko Enne, koji vodi kroz srce Sicilije kroz plantaže pomorandži, limuna i živopisne predele podnožja Etne. Dolazak u Palermo i panoramsko razgledanje grada: korzo Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorište Massimo, katedrala Palerma… Nakon razgledanja slobodno vreme u Palermu za individualne aktivnosti, šetnju, šoping. Nakon toga, u popodnevnom delu izleta fakultativni  odlazak u MONREALE i poseta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijsko - normanskim mozaicima  pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjvali članovi sicilijanske kraljevske porodice. Nakon toga odlazak u najveći i najpoznatiji outlet šoping centar na Siciliji – Sicilia outlet village. Kompleks čini preko 100 radnji poznatih  svetskih brendova Trussardi, Versace, Gucci, Armani, Zegna, Hogan, Ferrari, Guess, Nike, Mango… koje nude i do 70% popusta tokom letnje sezone.  Pored uživanja u šopingu možete odmoriti u brojnim restoranima, barovima… Celodnevni izlet u trajanju od 7h do 21h.  Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN        SICILIJA - SIRAKUZA

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SIRAKUZA, jednog od najlepših gradova Sicilije. Sirakuza je grad koji nazivaju beli biser Jonskog mora, izgradjen od belog mermera. Stari grad smešten je na Ortidji, najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije. Nekada najbogatiji i najmoćniji antički grčki grad, rodno mesto Arhimeda  i omiljeni grad velikog slikara Karavadja. Izlet obuhvata pešačko razgledanje barokne Sirakuze na ostrvu Ortidja i upoznavanje sa bogatom bastinom grada: Apolonov hram, Arhimedov trg, Fontana Diana, Piazza Duomo, obilazak katedrale koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, fontana Aretuze. Nakon razgledanja, slobodno vreme u centru Ortidje za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, odlazak na plažu. Mogućnost  fakultativnog krstarenja sa kupanjem u najlepšem zalivu Sirakuze u trajanju od sat vremena sa cenom od 10 eura po osobi. Celodnevni izlet u trajanju od 9h do 18h.  Povratak u hotel. Noćenje

9. DAN        SICILIJA - SICILIJANSKA SELA KUM

Doručak. Slobodno vreme za odmor ili fakultaivni izlet SICILIJANSKA SELA. Razgledanje tipičnih sicilijanskih sela Forca dAgro i Savoka u kojima je sniman legendarni film Kum 1 uz fenomenalnu priču o sicilijanskoj mafiji. Šetnja kroz lavirint malog mesta Forca dAgro gde su sicilijanski kraljevi sagradili svoj prvi dvor i  letnju rezidenciju na 400 m nadmorske visine a potom odlazak do Savoke. Savoka je mesto koje i danas odiše tipičnom atmosferom koja asocira na mafiju i film Kum. Obilazak uključuje posetu etnografskom  muzeju u Savoki,  katedrala  Sv. Lucije  na čijem ulazu se snimala poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz kanole (tipični sicilijanski kolač),  espresso ili granitu u baru Viteli gde je  Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Poludnevni izlet  u trajanju od 10h do 15h. Povratak u hotel. Noćenje

10. DAN        SICILIJA- MESINA

Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. U večernjim časovima polazak za Mesinu. Mesina je treći najveći grad Sicilije, nalazi se na ušću Jonskog u Tirensko more i poznat je kao grad luka i kapija Sicilije. Po dolasku u MESINU panoramsko razgledanje grada: Neptunova fontana, Corso Vitorio Emanuele, Katalonska katedrala... Slobodno vreme u Mesini do ukrcavanja na trajekt. Prelazak preko Mesinskog moreuza (40 minuta). Dolazak u luku Vila San Djovani i nastavak putovanja prema Sorentu i Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

11. DAN        SORENTO - NAPULJ - POMPEJA

Dolazak u Sorento u ranim jutarnjim časovima. Razgledanje SORENTA: pešačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje suvenirnica, prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova. Slobodno vreme u Sorentu za uživanje u šetnji prelepim ulicama koje odišu specifičnom italijanskom atmosferom. Nastavak putovanja za NAPULJ. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: turistička luka, zamak Nuovo, trg Plebiscito, teatro San Karlo, pasaž Umberta I, kraljevska palata.... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u POMPEJU. Odlazak vozom do Pompeje i obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja  bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Povratak vozom u Napulj. Slobodno vreme. Noćenje.  

12. DAN        NAPULJ - OSTRVO KAPRI

Doručak. Slobodno vreme u Napulju ili fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najekskluzivnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti  iz celog sveta.  Zbog svoje atraktivnosti,  izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon jednočasovne vožnje brodom. Po dolasku u luku vožnja žičarom i obilazak grada Kapri: glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Katedrala sa satom, šetnja do vidikovca odakle se pruža spektakularan pogled na Faraljone i plavu pećinu... Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U večernjim časovima povratak u Napulj i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju…                                                                 

13. DAN        BEOGRAD
Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. Kraj programa.

PAKET ARANŽMAN 13 DANA

smeštaj u hotelima 3* na bazi 8 noćenja sa doručkom + autobuski prevoz + obilasci


1990,00 din + devizni deo iz tabele

   

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

REDOVNA CENA

06.09 - 18.09.2018.

289 €

409 €


SPECIJALNA PONUDA VAŽI DO POPUNE KAPACITETA


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

•prevoz autobusom turističke klase (od 16 - 87 mesta) na navedenoj relaciji  / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju

•smeštaj u Rimu u hotelu 4* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom (po lokalnoj kategorizaciji)

•smeštaj na Siciliji u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 6 noćenja sa doručkom (po lokalnoj kategorizaciji)

•smeštaj u Napulju u hotelu 4* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom (po lokalnoj kategorizaciji) 

•obilaske prema programu: panoramsko razgledanje Rim, Tropea, Mesina, Sorento, Napulj  

•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

•troškove ogranizacije putovanja


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

•putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 1160 din, od 18 do 70 god – 1660 din, od 71 do 83 god – 3470 din)

•individualne troškove – nepomenute usluge

•obaveznu gradsku komunalnu taksu za hotel u Rimu i okolini (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelu sa 4* – 6 evra po noćenju / po osobi

•obaveznu gradsku komunalnu taksu za hotel u Napulju i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelu sa 4* – 3,5 evra po noćenju / po osobi

•obaveznu gradsku komunalnu taksu na Siciliji (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelu 3* – 0,5 evra po noćenju / po osobi

•staničnu uslugu 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji

•fakultativne izlete


DOPLATE:
•Doplata za jednokrevetnu sobu 40 % od cene aranžmana
•Doplata za dodatno sedište u autobusu - 50 evra po osobi

POPUSTI:
•Deca od 0 - 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
•Deca od 2 - 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: 

U RIMU:
 
 
 
Pešačko razgledanje Rima
15 evra
/
10 evra deca
Rim noću – Trastevere
10 evra
/
  5 evra deca
Vatikan sa ulaznicom
40 evra
/
30 evra deca 
NASICILIJI:
 
/
 
Taormina
15 evra
/
10 evra deca 
Vulkan Etna – Katanija
35 evra
/
25 evra deca
Palermo - Sicilia Outlet Village
45 evra
/
30 evra deca
Sirakuza
35 evra
/
25 evra deca
Sicilijanska sela KUM
25 evra
/
15 evra deca
U NAPULJU:
 
/
 
Pompeja sa ulaznicom
30 evra
/
20 evra deca 
Ostrvo Kapri
60 evra
/
45 evra deca 

PAKET IZLETA NA SICILIJI UMESTO 155 evra - 135 evra ZA REZERVACIJE U AGENCIJI

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
•Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. 

•CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.


OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Italija Rim
Hotel ALBAROMA 4*        http://hotelalbaroma.com/

Hotel se nalazi u Rimu, u blizini metro stanice. Hotel poseduje recepciju, bar, restoran, internet na recepciji. Sobe su standardne 1/2 i 1/3. Svaka soba  ima tuš/WC, TV,  klima uređaj. Doručak je kontinentlni švedski sto.. 


Italija Sicilija
Hotel DELLE PALME 3*       http://www.hoteldellepalme.com/it

Nalazi se u mestu Letojani. Sobe su 1/2 , 1/2+1. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, klima uredjaj, frižider, fen... Skoro sve sobe imaju terasu. Doručak na bazi švedskog stola...


Italija Napulj
Hotel SAN POLO 4*       https://www.hotelsanpaolonapoli.it/en/index.html

Hotel San Paolo je smešten na 5 minuta hoda od Sportske arene PalaBarbuto. U ponudi ima besplatan bežični internet i besplatan parking. Ovaj hotel takođe nudi krovnu baštu i klimatizovane sobe sa  TV-om. Svaka soba sadrži mini-bar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Kontinentalni doručak se služi svakog dana.

Stanica metroa Anjano Ferovija Kumana, koja nudi vezu sa centrom Napulja, udaljena je 12 minuta hoda od hotela. Kongresni centar Mostra dOltremare je udaljen svega 2,5 km.


NAPOMENA: Raspored soba određuje isključivo recepcija hotela.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: 
•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. 
•Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.sattravel.rs 
•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
•Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
•Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
•U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. 
•Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše vidjenje ukupnog stanja odredjenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com/


PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 45 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA 

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU

AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TA TRAVELLINO

POSEBNE NAPOMENE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA 

ORGANIZATOR PUTOVANJA TA TRAVELLINO, LICENCA OTP 26/2010

Cenovnik br. 10 od 24.08.2018.POSEBNE NAPOMENE: (obavezno pročitati)


•Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli. 

•Putnik je dužan da prilikom potpisivanja ugovora dostavi organizatoru putovanja sve tražene podatke, uključujući i broj isprave sa kojom se prelazi granica. Ukoliko prilikom potpisivanja ugovora nije dostavio traženi podatak, rok za dostavu je 48 sati.

•Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.

•Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

•Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo jer ni prevoznik ni hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

•Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

•Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.

•Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free” pa Vas molimo da to imate u vidu.

•Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).

•Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.

•Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

•Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

•Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

•U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00h. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.

•Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta, na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com, www.booking.com …

•Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.

•Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl uzeće se u razmatranje ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj…). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.

•Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.

•Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.

•Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

•Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

•Međunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

•Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

•Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

•Organizator zadržava pravo da putem Last minute ponude prodaje svoje aranžmana po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime eventualne razlike u ceni.

Ukoliko kopirate deo teksta ili tekst u celosti, obavezno morate navesti izvor - sajt agencije TRAVELLINO