Ponedeljak – Petak 09:00 – 19:30h
Subota 10:00 – 15:00h
Balkanska 28, Beograd
 office@travellino.rs
  +381 11 26 45 624
  +381 11 36 29 171

M E K S I K O kružna tura


MEKSIKO SITI – PUEBLA – CHOLULA – OAXACA - TEHUANTEPEC - SAN CRISTOBAL DA LAS CASAS - PALENQUE – CAMPECHE – UXMAL - MERIDA – CHITZTEN ITZA – KANKUN


17 dana – 15 noćenja


termin putovanja: 27.12.2017 - 12.01.2018.


1. dan: BEOGRAD – PARIZ – MEKSIKO SITI 

Sastanak putnika na aerodromu u Beogradu sa konekcijom u Parizu za let do Meksiko Sitija. Transfer do hotela. 

*Napomena = Postoji opcija polaska transferom sa kućne adrese do aerodroma u Budimpešti na let, i isto tako povratak letom do Budimpešte sa transferom do adrese u Beogradu. U tom slučaju bi bio polazak na taj let individualan, ali sa asistencijom predstavnika agencije u Meksiko Sitiju i pripajanje u Meksiko Sitijuu grupi koji bi išla letom iz Beograda, a aranžman bi iznosio 380 € manje, sa uključenim avio taksama što je 2.170 €, što uključuje i transfer do i od Budimpešte.

Noćenje.

2. dan: MEKSIKO SITI 

Doručak. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem: glavni trg Zocalo, Katedrala (najveća na kontinentu), Predsednička Palata sa muralima Diega Rivere, Templo Mayor - ruševine asteckog grada, najveća avenija u Meksiko City-u Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. 

Fakultativni izlet do plutajuće pijace Xochimilco i muzeja Fride Kalo. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: MEKSIKO SITI  – TEOTIHUACAN (fakultativno)

Doručak. Fakultativni obilazak piramida Teotihuacan i bazilike Guadelupe. Povratak u Mexico city. Noćenje.

4. dan: MEKSIKO SITI – CHOLULA - PUEBLA

Doručak. Odlazak za grad Puebla, a uz put sa lokalnim vodičem obilazak drevnog sela Cholula i istoimene piramide uz pogled na planinske vrhove i aktivni vulkan Popokatapetl. Nastavak puta i dolazak u Pueblu uz razgledanje Pueble. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. dan: PUEBLA - OAXACA

Doručak. Polazak za Oaxacu uz razgledanje Oaxace sa lokalnim vodičem. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan: OAXACA

Doručak. Fakultativni  izleti za Mitlu / Tule ili Teotitlan. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

7. dan: OAXACA – TEHUATEPEC

Doručak. Slobodne aktivnosti *ili fakultativni izlet Monte Alban. Polazak za Tehuatepec, smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan: TEHUATEPEC - SAN CRISTOBAL DA LAS CASAS 

Doručak. Polazak za San Cristobal de las Casas. Savezna država Chiapas se nalazi u prašumskoj oblasti, koja poseduje vodopade, kanjone, indijanska sela i arheološka nalazišta Maja. Preporučujemo fakultativni obilazak Sumidero kanjona i vožnju čamcem po reci Grijalva, koja deli državu Chiapas i Tabasco, iznad koje se uzdižu klifovi i do jedan kilometar, kao i upoznavanje sa florom i faunom mesta. 

Preporuka agencije fakultativni izlet u majansko selo San Juan de Chamula sa lokalnim vodičem * ili sutradan ujutro. 

Nakon toga dolazak u San Cristobal de las Casas. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

9. dan: SAN CRISTOBAL - PALENQUE 

Doručak. Odlazak autobusom do Palenque, koja se nalazi duboko u prašumskom delu Meksika, udaljena od San Cristobala 220km. Palenqua je uz Chitzten Itzu najimpresivnniji arheološki lokalitet Maja u Meksiku, datira iz perioda od oko 400-700 g.n.e. Posećujemo kompleks Palenque sa lokalnim vodičem * narednog jutra pri odlasku iz Palenque: Palata sa kulom, hram Sunca, Hram Krsta, Hram Upisa... koji svi zajedno okružuju Trg Sunca. Smeštaj u hotel. Noćenje.

10. dan: PALENQUE – CAMPECHE

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak do mesta Campeche. Smeštaj u hotel. Slobodne aktivnosti. Noćenje.

11. dan: CAMPECHE – UXMAL - MERIDA 

Doručak. Napuštanje hotela i obilazak arheološkog lokaliteta Uxmal sa lokalnim vodičem, koji je bio religijski, politički i ekonomski centar majanske civilizacije. 

U Uxmalu se mogu videti ostaci tragova Maja u vidu piramide Patuljaka, Guvernerove Palate i kuće kornjača... 

Dolazak u Meridu. Merida je glavni grad savezne države Jukatan , a osnovana je 1542. godine, poznata je kao beli grad, grad folklora i karnevala i važi za jedan od najsigurnijih gradova u Meksiku. Preporuka agencije je individualna poseta La Casa de Montejo, u blizini glavnog trga, katedralu poznatu po Hristovoj slici dugoj 7 metara, kao i posetu muzeju Canton Palace koji se nalazi na glavnoj aveniji Meride, zatim Macay muzej i spomenik Monumento a la Patria. 

Transfer do hotela i smeštaj. * U zavisnosti od vremena, fakultativno organizovanje obilaska grada sa lokalnim vodičem. Noćenje.

12. dan: MERIDA - CHITZTEN ITZA – CANCUN

Doručak. Napuštanje hotela i poseta arheološkog lokaliteta Chichen Itza (121km). Po dolasku obilazak: piramida Kukulkan, poznatija kao El Castillo - jedno od 7 svetskih čuda modernog sveta, Hram 1000 stubova, ceremonijalno igralište pelote i Opservatorijum. Piramida je među najvažnijim arheološkim lokalitetima poluostrva Jukatan. Nastavak vožnje i dolazak do Cancuna. Transfer do hotela. Noćenje (4 noćenja u Cancunu).

13 – 15. dan: KANKUN

Odmor i slobodne aktivnosti. Boravak u hotelu. Preporuka agencije za fakultativnu posetu letovališta Playa del Carmen, majanskih arheoloskih lokaliteta Tulum i Coba, prirodnih bazena „cenotes“, kao i prelepog ostrva Isla de Mujeres i druženja sa delfinima.

Tulum - Jedno od najlepših mesta meksičke rivijere, fascinantno po svojoj lokaciji, (autobusom oko 1,5-2 sata vožnje od Cancuna). Mesto se originalno zove zid, jer se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca sa pogledom na Karibe. Poseta arheološkom lokalitetu sa ostacima majanske civilizacije. U popodnevnim satima individualna poseta nekoj od prelepih plaža, El Paraiso... Na neke od tih devičanskih plaža dolaze i ogromne kornjače.

Coba - Coba je mesto moći i ceremonijalni centar majanske civilizacije, mesto poznatih pećina poluostrva Jukatan, nalazi se duboko u džungli u području više plitkih jezera sa tirkiznom bojom vode. Savršeno mesto za ljubitelje ronjenja. (autobusom oko 45min do 1 sata vožnje od Tuluma)

16 - 17. dan: KANKUN– MEKSIKO SITI  – PARIZ – BEOGRAD 

Doručak. Napuštanje hotela, transfer do aerodroma i let do Meksiko Sitija. Presedanje na medjunarodni avio let do Beograda ili Budimpešte.
CENA ARANŽMANA: 

plaćanje na rate (čekovima ili platnim karticama) - na upit

uz odobreni popust za plaćanje gotovinom, cena aranžmana 2.230 € 


*Napomena = Postoji opcija polaska transferom sa kućne adrese do aerodroma u Budimpešti na let, i isto tako povratak letom do Budimpešte sa transferom do adrese u Beogradu. U tom slučaju bi bio polazak na taj let individualan, ali sa asistencijom predstavnika agencije u Meksiko Sitiju i pripajanje u Meksiko sitiju grupi koji bi išla letom iz Beograda, a aranžman bi iznosio 380 € manje, sa uključenim avio taksama što je 2170 €, što uključuje i transfer do i od Budimpešte.CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

•međunarodni i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama

•smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima 3*, 3+* ili 4* lokalne kategorizacije na bazi doručka (3 noćenja Meksiko Siti, 1 noćenje Puebla, 2 noćenja Oaxaca, 1 noćenje Tehuantepec / Salina Cruz, 1 noćenje San Cristobal de Las Casas, 1 noćenje Palenque, 1 noćenje Campeche, 1 noćenje Merida, 4 noćenja Kankun) 

•obroci koji su navedeni u programu putovanja

•lokalne ekskurzije navedene u programu putovanja (sa lokalnim vodičima na engleskom, uz asistenciju pratioca grupe - predstavnika agencije: gradska tura Meksiko Sitija uz obilazak Antropološkog muzeja, obilazak piramide Cholula, razgledanje Pueble, razgledanje Oaxace, obilazak piramida u Palenque, obilazak piramida u Uxmalu, obilazak piramida u Chichen Itzi)

•transferi i iznajmljeni autobuski prevoz po Meksiku

•troškovi organizacije i vodjenja putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 

•avio takse u dinarskoj protivrednosti u iznosu od 320 €

•ulaznice za arheološke lokalitete, nacionalne parkove i muzeje

•bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama

•fakultativni izleti (plutajuća pijaca Xochimilco uz posetu muzeja Fride Kalo u Meksiko Sitiju, piramide Teotihuacan u blizini Meksiko Sitija, izlet u Mitlu / Tule ili Teotitlan u bilizini Oaxace, kanjon Sumidero u blizini San Cristobala, kao i majansko selo San Juan de Chamula, arheološki lokaliteti Tulum i Coba, kao i cenote u istoj oblasti, letovalište Playa del Carmen i ostrvo Isla Mujeres u blizini Kankuna)

•međunarodno zdravstveno osiguranje

•troškovi pri prikupljanju dokumentacije za dobijanja meksičke vize (ukoliko posedujete važeću američku vizu, nije potrebna meksička viza). Potrebno je zakazati sastanak, otiči lično u ambasadu, a meksička viza je besplatna i dobija se istog dana prilikom odlaska u ambasadu.


USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

plaćanje u dinarskoj protivrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate

rezervacija se vrši pri uplati akontacije u iznosu od 1100 €

gotovinski, čekovima, platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express

cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni


ROK ZA PRIJAVU JE 30 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA


U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 10 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA TA TRAVELLINO OTP 26/2010

cenovnik br. 1 od 03.07.2017.


NAPOMENE:

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.

Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.

Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije TRAVELLINO.

Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Meksika.

Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.

Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari…) ili bolest putnika.

Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.

Putnici moraju biti psihofizicki spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu