Ponedeljak – Petak 09:00 – 19:30h
Subota 10:00 – 15:00h
Balkanska 28, Beograd
 office@travellino.rs
  +381 11 26 45 624
  +381 11 36 29 171

ATINA

SOLUN - METEORI - ATINA - PELOPONEZ - DELFI


18.10. – 25.10.2017.

1.DAN(sreda, 18. oktobar 2017) - BEOGRAD 

Polazak autobusa oko 21 čas sa parkinga ispred kod O.T.C. Buvljak  u ulici Jurija Gagarina N. Beograd. Vožnja u pravcu Niša i Skoplja, sa kraćim usputnim zadržavanjima. 


2.DAN(četvrtak, 19. oktobar 2017) - SOLUN 

Dolazak u Grčku u ranim jutarnjim časovima. Vožnja do spomeničkog kompleksa Polikastro, sagrađenog u znak sećanja na proboj Solunskog fronta. Kraće zadržavanje kod spomeničkog kompleksa. Nastavak vožnje ka Solunu. Poseta vojničkom groblju na Zejtinliku –na ovom groblju sahranjeni su vojnici poginuli u I sv.ratu iz Francuske, Italije, Rusije, Velike Britanije i Srbije. Na srpskom groblju  sahranjemo je 8.000 vojnika. Sledi panoramsko razgledanje grada: luka, trg Aristotelis, Bela kula, Univerzitet, Rotonda, Sajam, Arheološki muzej, Crkva svetog Dimitrija – zaštitnika grada.(ulazak u crkvu). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. NOĆENJE


3.DAN  (petak, 20. oktobar 2017). SOLUN - METEORI – TERMOPILI - A T I N A

DORUČAK. Polazak ka Meteorima. Put vodi podno najznačajnije grcke planine Olimp, na kojoj su živeli bogovi i odakle su upravljali sudbinom ljudi na zemlji,  Larise, glavnog grada poljoprivredne regije Tesalija. Dolazak na Meteore.

Meteori – Stvari na visini – kompleks stena, nadmorske visine od 400-600m, u čijim pukotinama su se još u 9v naselili prvi isposnici, a na čijim su vrhovima u 14 veku sagrađeni manastiri. Istorijski podaci kažu da ih je bilo 20ak. Do danas je obnovljeno i očuvano 6. Obilazak ovog, od UNESCO-a zaštićenog manastirskog kompleksa podrazumeva panoramsko razgledanje 5 manastira i obilazak prvosagrađenog, najlepšeg i najvećeg manastira, posvećenog Preobraženju Hristovom, Veliki Meteori i posetu jednoj od radionica ikona. 

Nastavak vožnje ka Termopilima, pored Trikale, Kardice i Lamije. Kraće zaustavljanje pored spomenika posvećenog Leonidi, spartanskom kralju, koji se 480gpne, zajedno sa svojih 300 vojnika suprotstavio daleko jačem persijskom neprijatelju.Nastavak vožnje ka Atini, dolazak u večernjim časovima, smeštaj u hotel. NOĆENJE


4.DAN (subota, 21. oktobar 2017) – ATINA

DORUČAK. Poludnevno razgledanje Atine: trg Omonija, zgrada starog Parlamenta, danas Nacionalni istorijski muzej, trg Sintagma, kojim dominira zgrada Parlamenta, ispred koje dežuraju grčki gardisti Evzoni,  zgrade Akademije, Univerziteta, Biblioteke, antičkog stadiona Kalimarmaro na kome su održane prve obnovljene Olimpijske igre 1896g, ostaci Zevsovog hrama, Hadrijanova kapija. Odlazak do Akropolja i obilazak uzvišenja posvećenog Atini, boginji zaštitnici grada, na kome su u periodu zlatnog doba Atine nastali Propileji, Hram posvećen boginji Ateni Niki, Partenon, Erehtejon. Slobodno popodne za individualne aktivnosti.U večernjim časovima fakultativni odlazak do stare atinske četvrti plake i večera u taverni Neas Rigas. NOĆENJE.


5.DAN  (nedelja, 22.oktobar 2017) ATINA - KORINTSKI KANAL – EPIDAURUS - MIKENA 

DORUČAK. Fakultativno celodnevni izlet Peloponez. Vožnja do Korintskog kanala, u toku koje se može uživati u prelepom pogledu na atinsko brodogradilište, ostrvo Salaminu... Po dolasku na Korintski kanal, polusatna pauza za razgledanje na mesto na kome se spajaju Egejsko i Jonsko more, a razdvajaju kopneni deo Grčke i Peloponez. Nastavak vožnje do Argolide.

Mikena - lokalitet i grad za koji je vezan najveći i najvažniji deo grčke mitologije (Kiklopske zidine, Lavlja vrata, ostaci Megarona, kraljev krug grobova, Atrejeva riznica). Epidaurus - najbolje sačuvano antičko grčko pozorište sa čudesnom i neobjšnjivom akustikom - u kojem se i danas održavaju festivali i predstave.. Povratak u Atinu.. NOĆENJE.


6.DAN – (ponedeljak, 23.oktobar  2017) ATINA - DELFI

DORUČAK. Napuštanje hotela I slobodno pre podne za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak za Delfe. Po dolasku u Delfe smeštaj u hotel I slobodno vreme. NOĆENJE.


7. DAN   (utorak, 24.oktobar 2017) DELFI –  BEOGRAD 
DORUČAK. Razgledanje svetilišta i hrama na padinama visokog Parnasa-obilazak lokaliteta. Polazak za Beograd.. Kraća usputna zadržavanja prema potrebi. 

8.DAN   (sreda, 25.oktobar 2017)  BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima (03.00-04.00 h)

CENA ARANŽMANA: 235 € 

Doplata za 1/1 sobu  115 € ; popust za decu do 12 godina 45 €


Cena aranžmana uključuje:
-prevoz visokopodnim autobusom sa DVD/audio opremom i klimom na navedenoj relaciji
-smeštaj u hotelima sa 3* u 1/2 i 1/3  sobama i to:
-1 noćenja sa doručkom u Solunu u hotelu sa 3 *
-3 noćenja sa doručkom u Atini u hotelu sa 3 *
-1 noćenja sa doručkom u Delfima u hotelu sa 3 *
-usluge vodiča tokom puta
-troškove organizacije

Cena aranžmana ne uključuje:
-Medjunarodno zdravstveno osiguranje 900 din
-Fakultativne izlete i ulaznice (minimum za realizaciju 25 osoba)
-celodnevni izlet za Argolidu  25 €, grčko veče u Atini - večera uz  grčki etno program 30 €
-ulaznice: Manastir na Meteorima 3 € po jednom manastiru; Akropolj 20 €; Mikena 12 €, Epidaurus 12 €, Delfi 12 €

NAČIN PLAĆANJA:
dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu,  30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put, 
platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
40% avans, ostatak na 2 rate čekovima, realizacija 10. Ili 20. u mesecu
avans 30%, ostatak odloženo - do 3 mesečne rate kreditnim karticama BANCA INTESA – VISA, MASTER CARD I AMERICAN EXPRESS  

OPIS HOTELA
Solun: Hotel  VERGINA, 3* www.vergina-hotel.gr
NalazI se  u centru Soluna,  na samo nekoliko minuta hoda od  trga Vardari i glavne ulice Via Egnatia.Sobe su sa klima uredjajem, kablovskom TV, mini  barom, telefonom, fenom  za kosu. Hotel poseduje: restoran, koktel bar, ostavu za čuvanje prtljaga, sef, internet, parking . Doručak je na bazi  samoposluživanja (švedski sto).

Atina: hotel Oscar 3*- http://oscar.gr/en/ 
Hotel se nalazi u srcu Atine nedaleko od železničke stanice i metro stanice Larisa, na samo nekoliko minuta hoda od Omonia trga i Arheološkog muzeja. Hotel poseduje komforne sobe sa terasom ili balkonom, opremljene kupatilom klima uredjajima i centralnim grejanjem, svaka soba ima satelitsku TV, internet i telefon. Doručak se poslužuje po principu švedskog stola (american buffet ). U svom sastavu hotel ima i restoran internacionalne kuhinje gde se može ručati ili večerati uz prethodnu rezrvaciju. Na sedmom spratu hotela nalazi se terasa sa bazenom i barom, sa koje se pruža neverovatan pogled na Atinu I Akropolj.

Delfi: Hotel  Pan Artemis 3*  
Hotel se nalazi u neposrednoj blizi  centra simpatičnog grčkog sela Delfi.  Sa  svojom savršenom lokacijom predstavlja idealno polazište za razgledanje i upoznavanje mesta i njegove okoline. Laganom šetnjom  stiže se do arheološkog muzeja i  spektakularnih ruina antičkih Delfa. Hotel poseduje restoran gde se poslužuje doručak na bazi švedskog stola, recepciju, dnevni boravak sa WIFI internetom i sat TV. Sve sobe su svetle i moderne, svaka ima svoje kupatilo, klimu, TV i balkon
Opis hotela ilustrativno dat. Imena hotela će biti poznata najkasnije 15 dana pre putovanja.


PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

ILI AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu zbog objektivnih okolnosti

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA TA TRAVELLINO OTP 26/2010

Cenovnik br. 1 od 21.8.2017.


POSEBNE NAPOMENE:
•  Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave. 
•  Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
•  Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
•  Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
•  Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je 1 kofer i 1 komad ručnog prtljaga.
•  Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
•  Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
•  Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
•  Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu)
•  Putnicima koji imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučujemo da na internetu provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
• Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka najkasnije do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Organizator putovanja u slučaju ne objavljivanja tačnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slučaju promene hotela, organizator je dužan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.   Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...)
•  Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
•  Zahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni autobuski aranžmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležaj i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
• Smeštaj na grupnim aranžmanima ovog tipa je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namenjene za smeštaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija.
•  Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
•  Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
•Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
•   Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.  Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 
•   Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
•  Dan pred polazak organizator putovanja šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku OBAVEZNO kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.